AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijen

Delta stuurt B767’s eerder met pensioen

Delta Air Lines stuurt de Boeing 767’s en de MD-88/90’s eerder met pensioen om kosten te besparen. Ongeveer de helft van de gehele vloot van Delta staat aan de grond vanwege het coronavirus. Dat komt neer op zo’n zeshonderd toestellen.

Salaris

CEO Ed Bastian maakte dit bekend in een memo aan personeel. Andere maatregelen die worden genomen om geld te besparen is het halveren van het salaris van Delta officers tot 30 juni. Bestuurders en directeuren krijgen 25 procent minder salaris. Bastian ontvangt de komende zes maanden helemaal geen salaris meer.

Sky Clubs

Gezien er minder mensen vliegen, is er ook minder ruimte nodig op de luchthavens. De luchthavenfaciliteiten op Atlanta en – indien nodig – ook op andere locaties zullen tijdelijk worden gesloten. Ook de meerderheid van de Delta Sky Clubs gaat op slot. Verder worden alle onderhoudsuitgaven die niet nodig zijn, verminderd en de meeste uitgaven voor aannemers zijn verlaagd, behalve de broodnodige.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close