fbpx
CoronavirusVeiligheid

EU sluit Schengenzone voor niet-noodzakelijke reizen

De EU heeft het voorstel om de grenzen van de Schengenzone te sluiten voor niet-noodzakelijke reizen, goedgekeurd. De maatregel geldt 30 dagen.

Reizen

Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert alle Nederlanders de komende periode niet meer naar het buitenland te reizen, tenzij dat noodzakelijk is. “Dat is niet vanwege gezondheidsaspecten, maar vanwege de impact die overheidsmaatregelen kunnen hebben voor Nederlandse reizigers”, zegt het ministerie.

Terugkeer

Veel Nederlanders zitten nog vast in het buitenland. Het ministerie adviseert deze reizigers na te gaan of er mogelijkheden zijn tot terugkeer naar Nederland. “Samen met de reisbranche zoeken we naar mogelijkheden om Nederlandse reizigers, die dat willen, te laten terugkeren naar huis. Maak dan ook gebruik van de reismogelijkheden die de reisbranche biedt. Is vertrek niet mogelijk, zorg dan voor een veilig onderkomen, eventueel in overleg met uw reisorganisatie”, luidt het advies van Buitenlandse Zaken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button