fbpx
AirlinesCoronavirusNL NieuwsTransavia

Transavia schort alle vluchten op

Transavia schort alle vluchten op tussen maandag 23 maart ten zondag 5 april. Wel zullen er nog enkele vliegtuigen vertrekken om reizigers op te halen uit het buitenland.

Restricties

De toenemende restricties en maatregelen vanuit Nederland en de Transavia-bestemmingen leggen de maatschappij steeds meer beperkingen op, zegt Transavia. Daarom heeft de airline besloten niet meer te vliegen tot begin april. “Het wordt een steeds grotere uitdaging om de vluchten te blijven uitvoeren en passagiers terug te brengen naar Nederland. Wel zien we dat ook veel Nederlanders ons advies hebben opgevolgd om hun reis uit te stellen”, zegt Marcel de Nooijer, CEO van Transavia.

Gestrande reizgiers

Transavia adviseert reizigers die naar hun thuisland willen vliegen een ticket te boeken op één van de vluchten tot 23 maart 2020. Passagiers van wie de reis wordt geannuleerd, ontvangen daarover een mail. “Omdat er mensen in het buitenland zijn gestrand zullen we, zoals we de afgelopen dagen al hebben gedaan, doorgaan met het ophalen van passagiers uit het buitenland. We hebben inmiddels al ruim dertig extra vluchten uitgevoerd waarmee we ruim 5.500 mensen naar huis brachten. En dat aantal zal de komende dagen naar verwachting nog oplopen”, aldus De Nooijer.

Opstarten

Het opstarten van de vluchten na 5 april hangt af van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. “De gezondheid en het welzijn van onze medewerkers en passagiers staat altijd voorop. Zodra de situatie verandert en de behoefte aan reizen weer gaat toenemen, starten wij onze routes weer op.”

Brussel

Ook stelt de maatschappij het vliegen vanaf Brussel uit naar het volgende zomerseizoen. “Omdat de omstandigheden nu zo uitzonderlijk zijn, hebben wij daarnaast besloten om het vliegen vanaf Brussel deze zomer 2020 uit te stellen naar maart 2021. Op die manier kunnen wij ons straks volledig richten op het goed opstarten van de Nederlandse bases: Amsterdam Airport Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport”, aldus De Nooijer. Ook de passagiers die al vluchten vanaf Brussel hadden geboekt, ontvangen een e-mail.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button