AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiers

Twee Canadese maatschappijen schorten bijna alle vluchten op

De twee Canadese luchtvaartmaatschappijen Westjet en Sunwing Airlines schorten bijna alle vluchten op vanwege het coronavirus. Westjet vliegt vanaf zondag 22 maart niet meer voor dertig dagen en Sunwing schort vluchten op tussen 17 maart en 10 april.

Repatriëring

De twee airlines geven hiermee gehoor aan de oproep van de Canadese premier Justin Truedeau om Canadezen in het buitenland zo snel mogelijk thuis te brengen. Er zullen dan ook voornamelijk nog repatriëringsvluchten plaatsvinden. Sunwing heeft al vier vliegtuigen gestuurd om vijfhonderd Canadese reizigers op te halen uit landen die hebben gezegd de grenzen te sluiten, waaronder Honduras, Aruba en Panama.

Uitzondering

Een aantal vluchten zijn uitgezonderd van de maatregelen om bijna alle vluchten op te schorten, bijvoorbeeld vluchten binnen Canada en naar de Verenigde Staten. WestJet vermindert tevens het aantal binnenlandse vluchten met vijftig procent.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button
Close
Close