AirlinesCoronaEditors choiceNL nieuwsSchiphol Airport

Vliegtuigen zoeken parkeerplek op Schiphol

Veel vliegtuigen moeten noodgedwongen aan de grond worden gezet als gevolg van de vele geschrapte vluchten door het coronavirus. Maar is er wel genoeg plek op Schiphol om alle vliegtuigen te stallen?

Plan

Een woordvoerster van Schiphol kan nog niet vertellen waar de vliegtuigen geparkeerd zullen worden, omdat dat momenteel in kaart wordt gebracht. Ook KLM zegt tegen deze website dat het nog te vroeg is om iets over de vloot te zeggen. “Het plan voor het parkeren van vliegtuigen op Schiphol wordt op dit moment uitgewerkt, samen met Schiphol en Transavia”, aldus de maatschappij.

Parkeerplekken

Op de luchthaven zijn meer dan driehonderd parkeerplekken voor vliegtuigen, maar niet elke plek is geschikt voor elk type toestel. De plekken aan de gates zijn daarin meegerekend. KLM heeft inclusief de Cityhopper Embraers zo’n 170 vliegtuigen in de vloot. Transavia heeft er 42, TUI acht en Corendon drie. KLM schrapt tachtig tot negentig procent van de capaciteit en Transavia schort tijdelijk zestien routes op.

Polderbaan

Zes jaar geleden werd de Polderbaan tijdelijk gebruikt als parkeerplek. Toen werd in maart de Nuclear Security Summit gehouden, waarbij 58 wereldleiders bijeenkwamen met in hun gevolg vijfduizend deelnemers en drieduizend journalisten. Rondom de Polderbaan werd een gebied gereserveerd en afgeschermd voor de ontvangst van de delegaties en het parkeren van de regeringsvliegtuigen. Er werd voor deze baan gekozen vanwege logistieke- en veiligheidsredenen.

Boeing 747

Eerder werd bekend dat KLM heeft besloten om de Boeing 747 met vervroegd pensioen te sturen. De maatschappij spreekt van een kostenbesparende maatregel in het corona-tijdperk. Hiermee wordt de uitfasering van de Queen of the Skies met ruim een jaar naar voren gehaald. Momenteel heeft de maatschappij nog zeven 747-400’s in passagiersuitvoering in dienst.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/