AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersFinancieel

Lufthansa houdt nog vijf procent capaciteit over

Ongeveer vijf procent van het vliegschema van Lufthansa blijft nog in stand. 700 van de 763 vliegtuigen zullen daardoor tijdelijk worden geparkeerd.

Vliegschema

Het aangepaste vluchtschema is geldig tot 19 april. Die vijf procent zal bestaan uit noodvluchten om gestrande passagiers op te halen. Lufthansa Groep heeft de afgelopen dagen ongeveer 140 noodvluchten uitgevoerd en 20.000 reizigers thuis gebracht. De komende dagen volgen er nog tal van repatriëringsvluchten.

Cargo

Het cargovliegschema wordt gewoon volgens planning uitgevoerd. Lufthansa Cargo kijkt momenteel naar de mogelijkheid om enkele passagiersvliegtuigen te gebruiken als vrachtvliegtuig om de cargocapaciteit op te schroeven.

Jaarcijfers

Lufthansa heeft dit bekend gemaakt bij de presentatie van de jaarcijfers. 2019 sloot de groep af met een winst van 1,2 miljard euro. Dat was 44 procent minder dan in 2018. De omzet steeg met 2,5 procent naar 36,4 miljard euro. Er was in 2019 volgens Lufthansa een sterke concurrentie op de markt voor vliegtickets, waardoor de prijzen omlaag moesten. Ook kampte de maatschappij met de hogere brandstofprijs, waardoor de brandstofkosten 600 miljoen euro hoger uitvielen dan verwacht.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close