AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijen

Swiss: volledige opschorting vluchten niet uit te sluiten

Swiss kan niet uitsluiten dat binnenkort alle vluchten van de maatschappij geschrapt moeten worden. “De draconische reisbeperkingen en grensafsluitingen die door tal van nationale autoriteiten zijn opgelegd als reactie op de groeiende verspreiding van het coronavirus, hebben een bijzonder schadelijk effect op de wereldwijde luchtvaartsector”, aldus de maatschappij.

Capaciteit

Swiss heeft de afgelopen weken de capaciteit al met tachtig procent verminderd. Meer dan twee derde van de vloot staat al aan de grond. “We zullen blijven streven naar een minimum aantal routes om uit te voeren, zo lang als we kunnen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we, als de crisis voorbij is, onze diensten weer zo snel mogelijk kunnen hervatten naar de landen die dan weer open gaan. De vraag zal gestaag weer aantrekken”, aldus Thomas Klühr, CEO van Swiss.

Maatregelen

De maatschappij heeft net als veel andere airlines al kostenbesparende maatregelen moeten nemen. Zo wordt er tijdelijk geen nieuw personeel aangenomen en het management levert een deel van het salaris in. Ook worden er projecten stop gezet die niet essentieel zijn.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close