fbpx
AirlinesCoronavirus

Swiss: volledige opschorting vluchten niet uit te sluiten

Swiss kan niet uitsluiten dat binnenkort alle vluchten van de maatschappij geschrapt moeten worden. “De draconische reisbeperkingen en grensafsluitingen die door tal van nationale autoriteiten zijn opgelegd als reactie op de groeiende verspreiding van het coronavirus, hebben een bijzonder schadelijk effect op de wereldwijde luchtvaartsector”, aldus de maatschappij.

Capaciteit

Swiss heeft de afgelopen weken de capaciteit al met tachtig procent verminderd. Meer dan twee derde van de vloot staat al aan de grond. “We zullen blijven streven naar een minimum aantal routes om uit te voeren, zo lang als we kunnen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we, als de crisis voorbij is, onze diensten weer zo snel mogelijk kunnen hervatten naar de landen die dan weer open gaan. De vraag zal gestaag weer aantrekken”, aldus Thomas Klühr, CEO van Swiss.

Maatregelen

De maatschappij heeft net als veel andere airlines al kostenbesparende maatregelen moeten nemen. Zo wordt er tijdelijk geen nieuw personeel aangenomen en het management levert een deel van het salaris in. Ook worden er projecten stop gezet die niet essentieel zijn.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button