AirlinesBoeingCargoCoronaCoronavirusIndustrieTrans-Atlantisch

American Airlines zet vliegtuigen in voor vrachtvluchten

American Airlines heeft aangekondigd passagiersvliegtuigen die aan de grond staan tijdelijk in te zetten voor vrachtvluchten.

Vracht

De vrachtvluchten worden uitgevoerd tussen de Verenigde Staten en Europa. American geeft aan passagiersvliegtuigen die momenteel aan de grond staan vanwege de coronacrisis in te zetten om goederenvervoer zo goed mogelijk door te laten gaan. De eerste vrachtvlucht vertrekt vrijdag vanaf Dallas Forth Worth en zal landen op Frankfurt. Op deze route wordt in vier dagen tijd tweemaal een Boeing 777-300, met enkel goederen en personeel aan boord, heen en weer gevlogen. American zegt vooral medische voorraden, elektronische producten, pakketjes en post voor Amerikaanse militairen te verwachten.

American

Voor American Airlines is dit de eerste vrachtvlucht sinds 1984. Toen ging de laatste Boeing 747 Freighter, te zien in de foto, van de maatschappij met pensioen. In verband met de wereldwijde uitbraak van het coronavirus is er meer vraag naar vrachtvervoer. Met de 777-300 kan American 14 grote pallets vervoeren met daarop voor meer dan 50 ton aan goederen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/