CoronaCorona gevolgen maatschappijenCoronavirusOpmerkelijkVliegvelden

Parijs en Kopenhagen gebruiken startbanen als parkeerplaatsen

De vliegvelden van Parijs en Kopenhagen hebben in totaal vijf start- en landingsbanen voorlopig in gebruik genomen als vliegtuigparkeerplaatsen.

Parkeerkrapte

De uitbraak van het coronavirus, en maatregelen hiertegen, hebben grote gevolgen voor de vraag naar vluchten. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben vrijwel al hun vluchtoperaties stopgezet. Het feit dat de vliegtuigen aan de grond blijven zorgt voor een grote vraag naar parkeerplekken op vliegvelden. Gates en parkeerplatformen bieden op veel vliegvelden naar verwachting onvoldoende ruimte om alle vliegtuigen kwijt te kunnen.

Sluiting banen

Vliegveld Parijs Charles de Gaulle zal daarom binnen enkele dagen twee landingsbanen afsluiten. Ook Parijs Orly zal een baan afsluiten. In Kopenhagen gaan eveneens twee van de drie banen dicht. De vijf banen moeten op deze vliegvelden voorlopig voldoende ruimte bieden aan luchtvaartmaatschappijen die hun vliegtuigen aan de grond houden. In Parijs gaat het voornamelijk om toestellen van Air France, in Kopenhagen vooral om SAS-vliegtuigen.

Ook op Schiphol is sprake van parkeerkrapte. Lees daar meer over in dit artikel:

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close