AirlinesCargoCoronaCorona gevolgen maatschappijenIndustrieKLMNL nieuwsOpmerkelijk

‘KLM zet lege passagierstoestellen in voor vrachtvervoer’

De KLM gaat lege passagiersvliegtuigen gebruiken om vracht te vervoeren, zo meldt het Financieel Dagblad. De prijs van luchtvracht is de afgelopen tijd vervijfvoudigd. De prijsstijging is voornamelijk te wijten aan het beperkte aanbod dat is gecreëerd doordat veel passagiersvluchten zijn geschrapt.

KLM

Door de toegenomen prijzen van luchtvracht is het voor de KLM rendabel geworden om toestellen zonder passagiers, maar met vracht, naar bestemmingen over de gehele wereld te sturen. Eerder kondigden zowel American Airlines als Delta Airlines al aan vracht te gaan vervoeren met stilstaande passagiersvliegtuigen.

Vracht

Bij het grootste deel van de passagiersvluchten wordt in het ruim vracht meegenomen. Doordat de hoeveelheid vluchten fors is beperkt, kan er veel minder vracht worden vervoerd. Hierdoor is de prijs van luchtvracht dermate omhoog geschoten dat het voor maatschappijen aantrekkelijk is om met een lege cabine en een vol vrachtruim te vliegen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close