AirlinesCargoCoronaCorona gevolgen maatschappijenIndustrieKLMNL nieuwsOpmerkelijk

‘KLM zet lege passagierstoestellen in voor vrachtvervoer’

De KLM gaat lege passagiersvliegtuigen gebruiken om vracht te vervoeren, zo meldt het Financieel Dagblad. De prijs van luchtvracht is de afgelopen tijd vervijfvoudigd. De prijsstijging is voornamelijk te wijten aan het beperkte aanbod dat is gecreëerd doordat veel passagiersvluchten zijn geschrapt.

KLM

Door de toegenomen prijzen van luchtvracht is het voor de KLM rendabel geworden om toestellen zonder passagiers, maar met vracht, naar bestemmingen over de gehele wereld te sturen. Eerder kondigden zowel American Airlines als Delta Airlines al aan vracht te gaan vervoeren met stilstaande passagiersvliegtuigen.

Vracht

Bij het grootste deel van de passagiersvluchten wordt in het ruim vracht meegenomen. Doordat de hoeveelheid vluchten fors is beperkt, kan er veel minder vracht worden vervoerd. Hierdoor is de prijs van luchtvracht dermate omhoog geschoten dat het voor maatschappijen aantrekkelijk is om met een lege cabine en een vol vrachtruim te vliegen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close