AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersEditors choiceGolf-regioIndustrieOverig nieuwsRoutes

Emirates schrapt alle passagiersvluchten

Vanaf aanstaande woensdag schrapt Emirates alle passagiersvluchten. Door de grote hoeveelheid reisrestricties en het beperkte aantal passagiers heeft de maatschappij besloten alle passagiersroutes te staken. Met de vrachtvliegtuigen blijft de maatschappij nog wel doorvliegen.

Salaris

Naast het schrappen van de passagiersroutes verlaagt Emirates de salarissen van haar personeel met 25 tot 50 procent. Bij werknemers die thuis kunnen werken wordt gestimuleerd dat zij dat doen.

Hervatten

Het is nog onbekend wanneer Emirates de passagiersvluchten hervat. Alhoewel verschillende maatschappijen, waaronder de KLM, de capaciteit fors reduceren, is de keuze van Emirates om alle passagiersvluchten te schrappen opmerkelijk. Emirates is tot nu toe de grootste maatschappij die heeft besloten alle passagiersvluchten te annuleren.

Vracht

Dat Emirates door blijft vliegen met vracht is niet opmerkelijk. Doordat er wereldwijd veel passagiersvluchten zijn geannuleerd wordt er ook minder luchtvracht vervoerd. De meeste passagierstoestellen vervoeren namelijk ook vracht in het ruim. Door de beperkte hoeveelheid vluchten is de prijs die voor vrachtvervoer door de lucht wordt betaald vervijfvoudigd. Verschillende maatschappijen, waaronder de KLM, hebben al aangekondigd vracht te gaan vervoeren met lege passagierstoestellen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close