fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuws

Finse overheid steunt Finnair

De Finse nationale luchtvaartmaatschappij Finnair heeft een overheidsgarantie gekregen van 600 miljoen euro. De maatschappij, die Europa en Azië met elkaar verbindt via haar hub in Helsinki, heeft het moeilijk door de uitbraak van het coronavirus.

Markt

De primaire markt van Finnair is het vervoer van reizigers binnen Finland, tussen Finland en Europa en tussen Europa en Azië. Door het wegvallen van de vraag op de meeste routes is de maatschappij in financieel zwaar weer beland.

Steun

De Finse overheid, die 56 procent van de aandelen van Finnair in handen heeft, heeft inmiddels 600 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de maatschappij. De maatschappij zou namelijk van groot belang zijn voor Finland. Finnair verbindt bijvoorbeeld afgelegen en slecht bereikbare plaatsen met de grote steden in het land.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button