AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelOverig nieuws

Finse overheid steunt Finnair

De Finse nationale luchtvaartmaatschappij Finnair heeft een overheidsgarantie gekregen van 600 miljoen euro. De maatschappij, die Europa en Azië met elkaar verbindt via haar hub in Helsinki, heeft het moeilijk door de uitbraak van het coronavirus.

Markt

De primaire markt van Finnair is het vervoer van reizigers binnen Finland, tussen Finland en Europa en tussen Europa en Azië. Door het wegvallen van de vraag op de meeste routes is de maatschappij in financieel zwaar weer beland.

Steun

De Finse overheid, die 56 procent van de aandelen van Finnair in handen heeft, heeft inmiddels 600 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de maatschappij. De maatschappij zou namelijk van groot belang zijn voor Finland. Finnair verbindt bijvoorbeeld afgelegen en slecht bereikbare plaatsen met de grote steden in het land.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close