fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuws

Finse overheid steunt Finnair

De Finse nationale luchtvaartmaatschappij Finnair heeft een overheidsgarantie gekregen van 600 miljoen euro. De maatschappij, die Europa en Azië met elkaar verbindt via haar hub in Helsinki, heeft het moeilijk door de uitbraak van het coronavirus.

Markt

De primaire markt van Finnair is het vervoer van reizigers binnen Finland, tussen Finland en Europa en tussen Europa en Azië. Door het wegvallen van de vraag op de meeste routes is de maatschappij in financieel zwaar weer beland.

Steun

De Finse overheid, die 56 procent van de aandelen van Finnair in handen heeft, heeft inmiddels 600 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de maatschappij. De maatschappij zou namelijk van groot belang zijn voor Finland. Finnair verbindt bijvoorbeeld afgelegen en slecht bereikbare plaatsen met de grote steden in het land.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button