AirbusCoronaCorona gevolgen maatschappijenOverig nieuwsVeiligheidVliegtuigtype & -bouwer

Airbus hervat deels productie in Frankrijk en Spanje

Airbus hervat gedeeltelijk de productiefaciliteiten in Frankrijk en Spanje, nadat deze vorige week werden gesloten om gezondheids- en veiligheidsmaatregelen te implementeren op het gebied van hygiëne, reiniging en afstand.

Veiligheid

De bouwer zegt afgelopen week hard te hebben gewerkt om de veiligheid en gezondheid van medewerkers te kunnen garanderen. Nog niet alle productiefaciliteiten zijn aangepakt, maar die zullen de komende weken ook worden aangepast. “Gezondheid en veiligheid is onze eerste prioriteit, dus we heropenen de faciliteiten alleen als ze voldoen aan de vereiste veiligheidsstandaarden”, aldus Airbus. Medewerkers die niet-productiegerelateerde taken uitvoeren, blijven zoveel mogelijk thuiswerken.

Tianjin

De fabriek in Tinjin (China) werd in februari na een korte periode van sluiting heropend. Airbus zegt dat die productiefaciliteit inmiddels weer efficiënt draait. De fabriek in Tianjin is de eerste faciliteit van de bouwer buiten Europa. Er is een productielijn voor de A320 en een voltooiingslijn en de A330, samen met een bezorgcentrum en een logistiek centrum.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close