AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenIndustrieOverig nieuws

Icelandair vermindert salaris vaste medewerkers en ontslaat personeel

Icelandair vermindert het salaris van medewerkers in vaste dienst met twintig procent. Daarnaast worden er 240 medewerkers ontslagen.

Salaris

Het management levert 25 procent van het salaris in en de CEO en de Raad van Bestuur ontvangten dertig procent minder salaris. 92 procent van het personeel zal overgaan van een voltijd dienstverband naar deeltijd.

Vliegschema

Icelandair voert momenteel nog veertien procent uit van het vliegschema. De maatschappij verwacht de komende weken nog meer vluchten te moeten schrappen. Desondanks de financiële uitdagingen blijft Icelandair positief.

Uitdagingen

“Het bedrijf heeft veel uitdagingen overwonnen in de afgelopen tachtig jaar, of dit nu natuurkrachten, economische neergang of andere externe factoren zijn. Het is ons altijd gelukt om zulke onverwachte gebeurtenissen te doorstaan met eenheid, vindingrijkheid en de unieke geest van onze medewerkers. Ik ben trots en dankbaar dat ik deel uitmaak van zo’n sterk team en ik ben ervan overtuigd dat we de huidige uitdagingen nu als voorheen zullen doorstaan”, aldus Bogi Nils Bogason, CEO van Icelandair Group.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close