fbpx
CoronavirusEditors choiceNaast het nieuwsProfessional

KLM schrapt rigoureus in zomernetwerk

KLM vliegt de eerste zomermaanden naar slechts 57 bestemmingen. Van de ica-bestemmingen wordt op één na geen enkele dagelijks gevlogen. De A330’s worden voorlopig niet gebruikt.

Uitgedund

KLM heeft het routenetwerk voor het eerste deel van de zomer flink uitgedund. De dienstregeling gaat traditiegetrouw 29 maart in. KLM houdt het tot en met 3 mei zo in stand. Er zullen 25 intercontinentale (ica) bestemmingen en 32 Europese worden aangevlogen.

ICA

Alleen naar New York JFK vliegt KLM zeven keer per week. De andere bestemmingen worden twee of drie keer per week aangevlogen. In totaal voert de maatschappij wekelijks dan 69 ica-vluchten uit. Dertien daarvan zijn uitsluitend cargo.

De passagiersbestemmingen zijn: Atlanta, Abu Dhabi/Muscat, Bangkok, Curaçao, Sao Paulo, Hongkong, Seoul, JFK, Johannesburg, Osaka, Los Angeles,, Mexico City, Tokyo, Chicago, Panama City, Shanghai, Singapore, Calgary, Toronto.

Op de volgende steden voert KLM in eerste instantie alleen cargovluchten uit: Delhi, Dubai, Lima, Nairobi, Beijing, Taipei.

Vloot

Het intercontinentale netwerk zal worden uitgevoerd met Boeing 777’s en 787’s. De Boeing 747’s worden vervroegd uit de vloot genomen. De overige toestellen zullen worden geparkeerd op Schiphol. Hiervoor wordt op dit moment een plan gemaakt samen met de luchthaven.

Europa: zoveel mogelijk aansluitingen

Het Europese netwerk is zo ingericht, dat er zoveel mogelijk Europese vluchten aansluiten op het intercontinentale netwerk. De volgende bestemmingen worden met ingang van 28 maart tot en met 3 mei dagelijks aangevlogen vanaf Schiphol (onder voorbehoud van wijzigingen):

Genève, Wenen, Zürich, Brussel, Parijs, Lyon, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, München, Stuttgart, Berlijn, Rome (vanaf 4 april)**, Stockholm, Billund, Kopenhagen, Gothenburg, Oslo, Barcelona**, Lissabon, Madrid**, Aberdeen, Birmingham, Bristol, Dublin, Edinburgh, Glasgow, Leeds Bradford, Londen City, Londen Heathrow, Manchester, Newcastle.

** Op deze routes gelden op dit moment zeer strenge reisrestricties, er zal in een later stadium gekeken worden of/wanneer deze vluchten uitgevoerd kunnen worden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button