MH-17Nieuws

Rechtszaak MH17 uitgesteld tot juni, verdediging heeft meer tijd nodig

De rechtszaak omtrent MH17 wordt uitgesteld tot 8 juni. Dat is bepaald na een verzoek van de verdediging om meer voorbereidingstijd te krijgen.

Onderzoek

Het Openbaar Ministerie kwam op de eerste zittingsdagen van 9 en 10 maart met verschillende onderzoekswensen. De verdediging heeft daarop door onvoldoende voorbereidingstijd nog niet op kunnen reageren. De rechtbank is het daarmee eens en stelt daarom de beslissing op de wensen van het OM uit totdat de verdediging wel kan reageren. De beslissing op deze onderzoekswensen zal daarom worden genomen in het zittingsblok van 8 juni. Dan zal ook de verdediging de gelegenheid krijgen verzoeken aan de rechtbank te doen.

Corona

De strafzaak MH17 werd vandaag hervat, maar dan in een aangepaste vorm vanwege het coronavirus. Dat houdt in dat nabestaanden, pers, publiek en andere belangstellenden de zitting niet konden bijwonen. De procespartijen waren beperkt aanwezig: één officier van justitie namens het Openbaar Ministerie en minder advocaten van de verdachte en het rechtsbijstandsteam.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close