fbpx
AirlinesCoronavirusNaast het nieuws

Singapore Airlines schrapt 96 procent van netwerk

Singapore Airlines schrapt tot eind april 96 procent van het netwerk nadat bekend werd dat Singapore ook op slot gaat voor overstappende reizigers.

Vloot

Dit leidt ertoe dat er 138 vliegtuigen van Singapore Airlines en SilkAir aan de grond worden gehouden. De vloot bestaat uit 147 toestellen. De low-cost tak van de maatschappij, Scoot, houdt 47 vliegtuigen aan de grond uit een vloot van 49 toestellen. De SIA Groep kan nog niet zeggen wanneer de operaties weer kunnen worden opgepakt, omdat het nog onzeker is wanneer de reisrestricties worden opgeschort.

Uitdagingen

De Groep neemt verschillende maatregelen om de financiële uitdagingen rondom het coronavirus het hoofd te bieden. Er worden momenteel gesprekken gevoerd met fabrikanten om vliegtuigleveringen uit te stellen. Het management van de SIA Groep zal minder salaris krijgen. De afgelopen dagen heeft de Groep ook gebruik gemaakt van nog ongebruikte kredietlijnen om aan de onmiddellijke cashflowvereisten te voldoen. Verder zullen er meerdere gesprekken worden gevoerd met financiële instellingen over toekomstige financieringsbehoeften.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button