fbpx
CoronavirusFrequente reizigersNaast het nieuwsVeiligheid

Singapore en Taiwan verbannen overstappassagiers

Passagiers mogen vanaf deze week niet meer overstappen op luchthavens in Singapore en Taiwan. Singapore stelt de maatregel in vanaf 23 maart tot nader order, Taiwan mikt op de periode 24 maart tot 7 april.

Verbod

Eerder stelden de twee landen al een inreisverbod in voor buitenlandse reizigers. Singapore neemt de stap nadat er veel nieuwe coronabesmettingen zijn gekomen door inkomende reizigers. De overstapban betekent een grote klap voor maatschappijen als Singapore Airlines, China Airlines en Eva Air.

Quarantaine

“Het aantal gevallen wereldwijd is verder sterk toegenomen. Tot op heden zijn er meer dan 260.000 besmettingen in 185 landen. In Singapore is tachtig procent van de besmettingen van de afgelopen drie dagen geïmporteerd. Deze besmettingen komen uit 22 verschillende landen”, zegt het Singaporese ministerie van Gezondheid. Inwoners van Singapore en mensen met een langetermijnpas die naar Singapore terugkeren, moeten verplicht veertien dagen in thuisquarantaine zitten. Zij krijgen bij terugkeer een zogeheten Stay Home Notice.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button