fbpx
CoronavirusFrequente reizigersNaast het nieuwsVeiligheid

Singapore en Taiwan verbannen overstappassagiers

Passagiers mogen vanaf deze week niet meer overstappen op luchthavens in Singapore en Taiwan. Singapore stelt de maatregel in vanaf 23 maart tot nader order, Taiwan mikt op de periode 24 maart tot 7 april.

Verbod

Eerder stelden de twee landen al een inreisverbod in voor buitenlandse reizigers. Singapore neemt de stap nadat er veel nieuwe coronabesmettingen zijn gekomen door inkomende reizigers. De overstapban betekent een grote klap voor maatschappijen als Singapore Airlines, China Airlines en Eva Air.

Quarantaine

“Het aantal gevallen wereldwijd is verder sterk toegenomen. Tot op heden zijn er meer dan 260.000 besmettingen in 185 landen. In Singapore is tachtig procent van de besmettingen van de afgelopen drie dagen geïmporteerd. Deze besmettingen komen uit 22 verschillende landen”, zegt het Singaporese ministerie van Gezondheid. Inwoners van Singapore en mensen met een langetermijnpas die naar Singapore terugkeren, moeten verplicht veertien dagen in thuisquarantaine zitten. Zij krijgen bij terugkeer een zogeheten Stay Home Notice.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button