CoronaCorona gevolgen maatschappijenOverig nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Bombardier legt Canadese productiefaciliteiten stil

Bombardier legt bijna alle productiefaciliteiten in Canada stil om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Alleen nog enkele essentiële activiteiten zullen worden uitgevoerd. De maatregel geldt tot 26 april.

Verlof

Medewerkers van de gesloten faciliteiten en kantoormedewerkers met niet-essentiële taken worden met verlof gestuurd. Tijdens de verlofperiode zien de CEO en het senior bestuursteam af van hun salaris. Leden van de raad van bestuur zien af van de vergoeding van de raad voor de rest van 2020.

Winstverwachting

Ook schort de bouwer de winstverwachting op vanwege de onzekere tijden als gevolg van het coronavirus. “Sinds de uitbraak van het virus is het bedrijf gefocust op het beschermen van onze werknemers, het zo goed mogelijk bedienen van onze klanten en het nemen van beslissingen om ons bedrijf op de lange termijn te beschermen”, zegt Pierre Beaudoin, voorzitter van de raad van bestuur van Bombardier.

Kosten

Verder bespaart Bombardier kosten door alle niet-essentiële kosten te verlagen en wordt er doorgewerkt om transacties van de afgelopen periode af te ronden. Ook komen er ‘aanvullende maatregelen’ om de liquiditeit te vergroten.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close