AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelOverig nieuws

IATA verhoogt schatting omzetverlies luchtvaart

Waar IATA eerst nog 113 miljard dollar omzetverlies verwachtte voor de luchtvaart, is dat nu bijgesteld naar een verlies van 252 miljard euro door het coronavirus.

Omzet

Dat komt neer op 44 procent minder omzet dan in 2019. De organisatie gaat bij de berekening uit van reisrestricties voor drie maanden, gevolgd door een matig economisch herstel in de rest van het jaar.

Crisis

“De luchtvaartsector staat voor een ernstige crisis. Binnen een paar weken ziet ons vorige worstcasescenario er beter uit dan onze laatste schattingen. Zonder onmiddellijke noodhulpmaatregelen van de overheid zal er geen industrie blijven bestaan”, zegt Alexandre de Juniac, CEO van IATA.

Steun

Vorige week zei De Juniac dat de luchtvaartsector tientallen miljarden dollars nodig heeft om de coronacrisis te overleven. Volgens hem is er wereldwijd tussen de 150 en 200 miljard dollar aan steun nodig om de luchtvaartsector overeind te houden. Brian Pearce, de hoofdeconoom van IATA, geeft aan dat ruim driekwart van de luchtvaartmaatschappijen de vaste kosten nog maar drie maanden uit eigen kas kunnen dekken. Op dit moment bedragen de schulden van alle luchtvaartmaatschappijen ongeveer vier keer zoveel als de inkomsten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close