fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuws

IATA verhoogt schatting omzetverlies luchtvaart

Waar IATA eerst nog 113 miljard dollar omzetverlies verwachtte voor de luchtvaart, is dat nu bijgesteld naar een verlies van 252 miljard euro door het coronavirus.

Omzet

Dat komt neer op 44 procent minder omzet dan in 2019. De organisatie gaat bij de berekening uit van reisrestricties voor drie maanden, gevolgd door een matig economisch herstel in de rest van het jaar.

Crisis

“De luchtvaartsector staat voor een ernstige crisis. Binnen een paar weken ziet ons vorige worstcasescenario er beter uit dan onze laatste schattingen. Zonder onmiddellijke noodhulpmaatregelen van de overheid zal er geen industrie blijven bestaan”, zegt Alexandre de Juniac, CEO van IATA.

Steun

Vorige week zei De Juniac dat de luchtvaartsector tientallen miljarden dollars nodig heeft om de coronacrisis te overleven. Volgens hem is er wereldwijd tussen de 150 en 200 miljard dollar aan steun nodig om de luchtvaartsector overeind te houden. Brian Pearce, de hoofdeconoom van IATA, geeft aan dat ruim driekwart van de luchtvaartmaatschappijen de vaste kosten nog maar drie maanden uit eigen kas kunnen dekken. Op dit moment bedragen de schulden van alle luchtvaartmaatschappijen ongeveer vier keer zoveel als de inkomsten.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button