AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelOverig nieuws

Lening Norwegian goedgekeurd

Norwegian heeft groen licht gekregen voor de lening van driehonderd miljoen Noorse Kronen van de Noorse regering. Met de lening kan de maatschappij de coronacrisis overbruggen.

Krediet

Vorige week werd bekend dat de Noorse overheid zes miljard Noorse kronen reserveerde als kredietgarantie om luchtvaartmaatschappijen overeind te houden. Norwegian kreeg extra voorwaarden opgelegd omdat de maatschappij het vóór corona ook al financieel moeilijk had.

Voorwaarden

De maatschappij heeft nu bekend gemaakt te voldoen aan de voorwaarden en goedkeuring te hebben gekregen van het kredietcomité voor de eerste driehonderd miljoen. Om in aanmerking te komen voor meer geld moet het bedrijf aan aanvullende voorwaarden voldoen. Norwegian zegt te zorgen om aan die extra voorwaarden te zullen voldoen.

Noodgeld

In totaal trekt de Noorse overheid 6 miljard kronen, ongeveer een half miljard euro, uit aan kredietgaranties voor luchtvaartmaatschappijen. Hiervan wordt de helft, ongeveer 250 miljoen euro, aan Norwegian Air toebedeeld. Een kwart gaat naar verwachting naar concurrent SAS en het overige bedrag zal naar Wideroe en andere kleine maatschappijen gaan. De garantie wordt aangeboden ter overbrugging van de coronacrisis en is bedoeld om de overleving van en investeringen in de luchtvaartmaatschappijen mogelijk te maken.

Verlof

Momenteel staat het grootste gedeelte van de vloot van Norwegian aan de grond. De maatschappij zal nu voornamelijk vluchten binnen Scandinavië uitvoeren om belangrijke infrastructuur te behouden. Om de kosten te verlagen is negentig procent van het personeel tijdelijk met onbetaald verlof gestuurd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close