CoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersOverig nieuwsVeiligheid

Ook vluchten uit Oostenrijk niet meer welkom in Nederland

Nederland breidt het vliegverbod uit met Oostenrijk. De maatregel geldt tot 6 april om negen uur ‘s avonds. Er geldt een uitzondering voor repatriëringsvluchten.

Uitzonderingen

Het kabinet heeft na een aanvullend advies van het RIVM besloten om de vliegrestricties uit te breiden. Reddingsvluchten mogen nog wel plaatsvinden. Dit betreft zowel geplande als ongeplande vluchten met uitsluitend passagiers uit de EU, het Verenigd Koninkrijk en Schengengebieden, waarbij niet Nederlands ingezeten aantoonbaar op doorreis zijn en passagiers op grond van de gezondheidsvoorschriften van de WHO en de EU aan boord worden gelaten. Ook geldt er een uitzondering voor het vervoer van medisch personeel of patiënten, wanneer dit in belang is van de volksgezondheid in Nederland.

Restricties

De stap wordt genomen om de verspreiding van het coronavirus in te perken. Het is onderdeel van de geldende restricties in de Regeling tijdelijk verbod burgerluchtvaart luchtruim Nederland in verband met COVID-19-virus. Het verbod weert momenteel vluchten uit Italië, China, Iran, Zuid-Korea en Spanje. Oostenrijk is de nieuwste toevoeging.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close