AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersOverig nieuws

Ryanair verwacht tot juni niet te vliegen

Ryanair verwacht tot en met mei alle vluchten te moeten annuleren. Dat zegt de maatschappij in een brief aan reizigers. Eerder meldde Ryanair dat bijna, zo niet alle, vluchten eind maart zouden worden opgeschort voor onbepaalde tijd.

Lockdown

“Niemand weet momenteel hoe lang de Covid-lockdown nog zal duren. De ervaring van China leert dat er drie maanden nodig zijn om de verspreiding in te perken. We verwachten geen vluchten uit te voeren in april en mei, maar dit hangt af van de adviezen van regeringen”, aldus Michael O’Leary, CEO van Ryanair.

Repatriëring

Het enige dat nog overblijft zijn repatriëringsvluchten. Tevens heeft Ryanair zijn vliegtuigen aangeboden aan alle EU-regeringen om indien nodig in te zetten voor reddingsvluchten of het vervoer van medicijnen, medisch beschermmateriaal of voedsel.

Reizigers

Klanten die zijn getroffen door de annuleringen worden binnenkort op de hoogte gesteld. Ryanair roept reizigers op geduldig af te wachten vanwege de drukte. De helft van het kantoorpersoneel is naar huis gestuurd om de 1,5 meter-regel toe te kunnen passen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close