737 MAXBoeingCoronaOverig nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

‘Boeing hervat 737 Max productie in mei; 1 maand later door corona’

Boeing wil de productie van de 737 Max in mei hervatten; één maand later dan gepland, vanwege het coronavirus. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Reuters.

Planning

De planning van Boeing hangt af van de impact door het coronavirus en van de goedkeuring van Amerikaanse toezichthouders. Ondanks alle problemen, verwacht Boeing nog steeds dat de Max halverwege 2020 vliegt.

Bronnen

Een bron zegt tegen Reuters dat de bouwer sommige leveranciers heeft gevraagd om in april onderdelen voor de Max te sturen. Een andere bron zegt dat de productie in mei zou worden hervat. Een derde persoon zei dat ze aanvankelijk mikten op april, maar dat de productie tot mei is uitgesteld vanwege het coronavirus.

Productie

Boeing zegt in een reactie dat het een ‘langzame, methodische en systematische aanpak zal vergen om de productielijn te herstarten en de bemanning weer op hun plaats te krijgen’. Eerder deze week sloot de vliegtuigbouwer de productiehallen in Washington. Spirit AeroSystems, leverancier van onderdelen voor Boeing, heeft daarop ook bekend gemaakt enkele faciliteiten te sluiten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close