fbpx
737 MAXBoeingCoronavirusNaast het nieuwsVliegtuigen

‘Boeing hervat 737 Max productie in mei; 1 maand later door corona’

Boeing wil de productie van de 737 Max in mei hervatten; één maand later dan gepland, vanwege het coronavirus. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Reuters.

Planning

De planning van Boeing hangt af van de impact door het coronavirus en van de goedkeuring van Amerikaanse toezichthouders. Ondanks alle problemen, verwacht Boeing nog steeds dat de Max halverwege 2020 vliegt.

Bronnen

Een bron zegt tegen Reuters dat de bouwer sommige leveranciers heeft gevraagd om in april onderdelen voor de Max te sturen. Een andere bron zegt dat de productie in mei zou worden hervat. Een derde persoon zei dat ze aanvankelijk mikten op april, maar dat de productie tot mei is uitgesteld vanwege het coronavirus.

Productie

Boeing zegt in een reactie dat het een ‘langzame, methodische en systematische aanpak zal vergen om de productielijn te herstarten en de bemanning weer op hun plaats te krijgen’. Eerder deze week sloot de vliegtuigbouwer de productiehallen in Washington. Spirit AeroSystems, leverancier van onderdelen voor Boeing, heeft daarop ook bekend gemaakt enkele faciliteiten te sluiten.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button