fbpx
CoronavirusEditors choiceKLMNaast het nieuwsNL NieuwsOpmerkelijkPiloten en Crew

KLM’ers doen vrijwilligerswerk tijdens coronaverlof

De komende maanden werken piloten en cabinemedewerkers veel minder als gevolg van de vele mindere vluchten door het coronavirus. Daarom zijn enkele KLM’ers een actie begonnen om een steentje bij te dragen aan de kwetsbare samenleving.

Blauw helpt

Het project is opgezet door een groepje KLM piloten. “Op het moment dat duidelijk werd dat er de komende maanden drastisch minder zou worden gevlogen, wilden we onze tijd toch graag nuttig besteden. Het idee om vrijwilligerswerk te doen werd bij veel collega’s positief ontvangen en we kregen veel respons. Daarom hebben we deze website opgericht; als platform om enthousiaste KLM’ers en hulpvragenden bij elkaar te brengen”, schrijven de piloten op de hiervoor speciaal opgerichte website Blauw Helpt.

Hulp

De KLM’ers kunnen op allerlei vlakken helpen, zoals bijspringen in de (medische) zorg, boodschappen doen voor ouderen die het huis niet meer uit kunnen/willen, dieren verzorgen en uitlaten en een praatje maken met eenzame ouderen. “Uiteraard zijn dit slechts voorbeelden en zijn wij multi-inzetbaar”, zegt de organisatie. Mensen die van deze hulp gebruik willen maken, kunnen dat kenbaar maken via de website.

Contact

Er geldt momenteel een streng beleid met betrekking tot fysiek contact. De organisatie zegt dit beleid te respecteren en te zoeken naar oplossingen: “Iedereen die vanuit dit initiatief aan de slag gaat als vrijwilliger, krijgt van tevoren instructies mee om de kans op verspreiding zoveel mogelijk te beperken. Mocht u als hulpaanvrager aanvullende eisen of verzoeken hebben, dan denken wij graag met u mee om tot werkbare oplossingen te komen”, aldus de KLM’ers.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button