CoronaEditors choiceKLMLicht en luchtigNaast het nieuwsNL nieuwsOpmerkelijk

KLM’ers doen vrijwilligerswerk tijdens coronaverlof

De komende maanden werken piloten en cabinemedewerkers veel minder als gevolg van de vele mindere vluchten door het coronavirus. Daarom zijn enkele KLM’ers een actie begonnen om een steentje bij te dragen aan de kwetsbare samenleving.

Blauw helpt

Het project is opgezet door een groepje KLM piloten. “Op het moment dat duidelijk werd dat er de komende maanden drastisch minder zou worden gevlogen, wilden we onze tijd toch graag nuttig besteden. Het idee om vrijwilligerswerk te doen werd bij veel collega’s positief ontvangen en we kregen veel respons. Daarom hebben we deze website opgericht; als platform om enthousiaste KLM’ers en hulpvragenden bij elkaar te brengen”, schrijven de piloten op de hiervoor speciaal opgerichte website Blauw Helpt.

Hulp

De KLM’ers kunnen op allerlei vlakken helpen, zoals bijspringen in de (medische) zorg, boodschappen doen voor ouderen die het huis niet meer uit kunnen/willen, dieren verzorgen en uitlaten en een praatje maken met eenzame ouderen. “Uiteraard zijn dit slechts voorbeelden en zijn wij multi-inzetbaar”, zegt de organisatie. Mensen die van deze hulp gebruik willen maken, kunnen dat kenbaar maken via de website.

Contact

Er geldt momenteel een streng beleid met betrekking tot fysiek contact. De organisatie zegt dit beleid te respecteren en te zoeken naar oplossingen: “Iedereen die vanuit dit initiatief aan de slag gaat als vrijwilliger, krijgt van tevoren instructies mee om de kans op verspreiding zoveel mogelijk te beperken. Mocht u als hulpaanvrager aanvullende eisen of verzoeken hebben, dan denken wij graag met u mee om tot werkbare oplossingen te komen”, aldus de KLM’ers.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close