fbpx
AirlinesNaast het nieuwsNL NieuwsRoutes en BestemmingenSchiphol Airport

MD-11 vaker ingezet op Schiphol

Na een lange tijd afwezig te zijn geweest in Nederland is de McDonnell Douglas MD-11 steeds vaker te zien op Schiphol. De Amerikaanse vrachtmaatschappij Western Global Airlines zet het toestel in richting Schiphol.

Vluchten

Afgelopen weekend begon Western Global met de MD-11 vluchten naar Amsterdam. Woensdagavond keert de maatschappij terug met een MD-11 en vrijdagochtend komt het toestel weer op Schiphol. Het toekomstige schema van de maatschappij is onbekend, maar is bij te houden via deze pagina op de website van Schiphol.

Uitfasering

Veel maatschappijen zijn bezig met het uitfaseren van de MD-11 of hebben dit al gedaan. Vanwege de relatief hoge brandstofkosten en de oplopende onderhoudskosten kiezen maatschappijen voor een efficiëntere vervanging. Sinds de KLM en Martinair niet meer met de MD-11 vliegen is het toestel een zeldzame verschijning op Schiphol.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button