AirlinesNaast het nieuwsNL nieuwsRoutesSchiphol Airport

MD-11 vaker ingezet op Schiphol

Na een lange tijd afwezig te zijn geweest in Nederland is de McDonnell Douglas MD-11 steeds vaker te zien op Schiphol. De Amerikaanse vrachtmaatschappij Western Global Airlines zet het toestel in richting Schiphol.

Vluchten

Afgelopen weekend begon Western Global met de MD-11 vluchten naar Amsterdam. Woensdagavond keert de maatschappij terug met een MD-11 en vrijdagochtend komt het toestel weer op Schiphol. Het toekomstige schema van de maatschappij is onbekend, maar is bij te houden via deze pagina op de website van Schiphol.

Uitfasering

Veel maatschappijen zijn bezig met het uitfaseren van de MD-11 of hebben dit al gedaan. Vanwege de relatief hoge brandstofkosten en de oplopende onderhoudskosten kiezen maatschappijen voor een efficiëntere vervanging. Sinds de KLM en Martinair niet meer met de MD-11 vliegen is het toestel een zeldzame verschijning op Schiphol.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close