CoronaCorona impact passagiersOverig nieuwsVeiligheid

Nederlandse reizigers in Bangkok kunnen mee met Air France

Nederlandse reizigers die vanuit Bangkok terug naar Nederland willen, kunnen op 27 maart mee met Air France. De kosten bedragen 21.000 THB, omgerekend zo’n 590 euro.

Vlucht

Vlucht AF 165 vertrekt met een Boeing 777 op 27 maart om 11:30 uur vanaf Bangkok naar Parijs Charles de Gaulle. De vlucht van Parijs naar Amsterdam wordt door KLM met een Boeing 737 uitgevoerd op 28 maart om 10:20 uur onder vluchtnummer KL 1230.

Formulier

Deze route wordt vandaag tot 12 uur vrijgehouden voor Nederlanders en Fransen, daarna wordt deze opengesteld voor andere reizigers. Passagiers die mee willen op de vlucht, kunnen via de Nederlandse ambassade in Bangkok een formulier krijgen en die mailen naar Air France.

Overstappen

De Thaise autoriteiten passen tijdelijk de voorwaarden aan om in Thailand over te stappen. Dit houdt in dat passagiers tot en met 31 maart alleen kunnen overstappen in Bangkok als zij een ‘fit to fly-certificaat’ hebben. Dat document moet door een arts ondertekend worden. Het vereiste voor een ziektekostenverzekering van minimaal 100.000 Amerikaanse dollar wordt tijdelijk opgeschort.

Voorwaarden

Deze nieuwe voorwaarden gelden alleen voor reizigers die overstappen in Thailand, waarvan de overstap niet langer dan 24 uur duurt en de transitzone niet verlaten. Een transit van Don Muang Airport naar Suvarnabum Airport is niet mogelijk. De ambassade waarschuwt dat de overstapvoorwaarden tussentijds kunnen veranderen. “Neemt u voor uw vlucht contact op met uw luchtvaartmaatschappij om deze nieuwe voorwaarden te bevestigen. Voor het inreizen van Thailand blijven de eerder genoemde voorwaarden gelden”, aldus de ambassade.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close