AirlinesBoeingIndustrieNaast het nieuwsNL nieuwsOpmerkelijkRoutesSchiphol AirportTrans-Atlantisch

Dreamliner als vrachtvliegtuig naar Schiphol

United voert donderdag een opmerkelijke vrachtvlucht uit vanaf Schiphol. De Amerikaanse maatschappij namelijk zet een van haar nieuwste passagierstoestellen, een Boeing 787-10, in als vrachtvliegtuig tussen Amsterdam en San Francisco.

Leeg

Alhoewel het toestel primair bedoeld is voor personenvervoer zullen er morgen geen reizigers aan boord zijn. Het toestel vliegt met een lege cabine maar met een vol ruim naar de Verenigde Staten. Om 14:00 uur vertrekt het ‘vrachtvliegtuig’ naar Californië. Om 10:30 uur vliegt United met een Boeing 777-300 eenzelfde soort vlucht van Amsterdam naar Newark.

Rendabel

Doordat er erg weinig passagiersvluchten worden uitgevoerd kan er minder luchtvracht worden vervoerd. De meeste passagierstoestellen nemen namelijk vracht mee in het ruim. Door de beperkte capaciteit is de prijs van luchtvracht de laatste weken vervijfvoudigd. Door de hoge prijs is het voor maatschappijen, waaronder de KLM, aantrekkelijk geworden om lege passagierstoestellen in te zetten als vrachtvliegtuig.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close