fbpx
AirlinesBoeingNaast het nieuwsNL NieuwsOpmerkelijkRoutes en BestemmingenSchiphol Airport

Dreamliner als vrachtvliegtuig naar Schiphol

United voert donderdag een opmerkelijke vrachtvlucht uit vanaf Schiphol. De Amerikaanse maatschappij namelijk zet een van haar nieuwste passagierstoestellen, een Boeing 787-10, in als vrachtvliegtuig tussen Amsterdam en San Francisco.

Leeg

Alhoewel het toestel primair bedoeld is voor personenvervoer zullen er morgen geen reizigers aan boord zijn. Het toestel vliegt met een lege cabine maar met een vol ruim naar de Verenigde Staten. Om 14:00 uur vertrekt het ‘vrachtvliegtuig’ naar Californië. Om 10:30 uur vliegt United met een Boeing 777-300 eenzelfde soort vlucht van Amsterdam naar Newark.

Rendabel

Doordat er erg weinig passagiersvluchten worden uitgevoerd kan er minder luchtvracht worden vervoerd. De meeste passagierstoestellen nemen namelijk vracht mee in het ruim. Door de beperkte capaciteit is de prijs van luchtvracht de laatste weken vervijfvoudigd. Door de hoge prijs is het voor maatschappijen, waaronder de KLM, aantrekkelijk geworden om lege passagierstoestellen in te zetten als vrachtvliegtuig.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button