fbpx
AirlinesCargoCoronavirus

Emirates vliegt half miljoen flessen handontsmetter rond

Nu veel passagiersvluchten wegvallen, zet Emirates in op meer vrachtvoeren. Onlangs vervoerde de maatschappij bijna een half miljoen flessen handontsmetter in een Boeing 777.

Cargo

Dagelijks verzorgt Emirates SkyCargo vrachtvluchten vanaf Schiphol en Maastricht naar Dubai. Tussen half januari en half maart 2020 vervoerde Emirates SkyCargo in totaal meer dan 225.000 ton vracht, waarvan 55.000 ton aan voedselproducten zoals fruit en groentes en meer dan 13.000 ton aan farmaceutische vracht.

Charters

De vloot van Emirates voerde naast geplande vluchten ook een aantal ad-hoc en chartervluchten uit, om te voldoen aan de toegenomen vraag naar luchtvervoer van vracht. Tijdens één charteroperatie vervoerde de maatschappij bijna een half miljoen flessen handontsmetter in een Boeing 777.

Inzet

“Emirates SkyCargo is een klantgerichte vrachtvervoerder en we nemen onze inzet voor het transporteren van essentiële goederen zeer serieus. Door onze vrachtvloot op volledige capaciteit op zes continenten te exploiteren met een combinatie van geplande en ad-hoc-operaties, zorgen we ervoor dat we de goederenstroom, zoals medische en farmaceutische benodigdheden, apparatuur en voedselartikelen naar bestemmingen wereldwijd waar ze het meest nodig zijn, kunnen vervoeren”, aldus Nabil Sultan, divisional vice president van Emirates SkyCargo.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button