CoronaNL nieuwsOverig nieuwsSchiphol Airport

Schiphol: nog 15 procent vliegbewegingen over

Schiphol heeft ten opzichte van vorig jaar nog vijftien procent over van het aantal vliegbewegingen. Dat zegt een woordvoerster van de luchthaven tegen Up in the Sky.

Reizigers

De laatste dagen ziet de luchthaven tachtig procent minder reizigers en ongeveer 75 procent minder vliegbewegingen. “We bekijken het van dag tot dag en zijn in nauw contact met de luchtvaartmaatschappijen. Het zijn ongewone en onvoorspelbare tijden en we wagen ons nu nog niet aan voorspellingen”, aldus Schiphol.

Maatregelen

Eerder deze week riep de luchthaven mensen die passagiers wegbrengen of ophalen op om niet mee naar binnen te lopen om drukte te voorkomen. Ook trof Schiphol extra maatregelen om social distancing te bevorderen en reizigers hiervan bewust te maken. Zo creëert de luchthaven extra ruimte voor wachtrijen en krijgt elke vlucht een aparte bagageband.

MD-11

Sinds vorige week is er regelmatig een bijzonder toestel op Schiphol te zien: na een lange tijd afwezig te zijn geweest in Nederland is de McDonnell Douglas MD-11 steeds vaker op Schiphol. Sinds KLM en Martinair niet meer met het toestel vliegen, is het een zeldzame verschijning op Schiphol.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close