AirlinesCargoCoronaOverig nieuws

Virgin beleeft vrachtontmaagding

Virgin Atlantic heeft voor het eerst een cargo only vlucht uitgevoerd. Met een Boeing 787-9 vertrok vlucht VS698 van Londen Heathrow naar New York JFK.

Vracht

De vracht bestond uit 12.490 kilogram farmaceutische en medische benodigdheden. Aan boord waren twee piloten en één cabinemedewerker. Het coronavirus heeft gezorgd voor een flinke daling van het aantal vluchten, maar de vraag naar vrachtvervoer blijft groot.

Vluchten

Het is de eerste keer dat de maatschappij alleen met vracht vliegt en zonder passagiers. Normaliter vervoert de maatschappij elk jaar meer dan 200.000 ton aan vracht op de passagiersvluchten. De cargovluchten tussen New York en Londen worden alleen nog deze week uitgevoerd. Daarna verwacht de maatschappij in ieder geval het huidige vrachtaanbod naar bestemmingen tussen de VS en het Midden-Oosten voort te zetten.

Trots

“Het kijken naar Virgin Atlantic’s inaugurele charter voor alleen vracht, welke gisteren op Heathrow van start ging, zorgde voor een enorm gevoel van trots op de enorme inspanningen van ons cargoteam”, zegt Dominic Kennedy, Managing Director van Virgin Atlantic Cargo. “De vlucht laten plaatsvinden in zo’n kort tijdsbestek, bevestigt in zulke moeilijke tijden dat we een van de beste teams ter wereld hebben die supply chains over de hele wereld ondersteunen.”

©Virgin Atlantic

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close