fbpx
AirlinesCargoCoronavirusNaast het nieuws

Virgin beleeft vrachtontmaagding

Virgin Atlantic heeft voor het eerst een cargo only vlucht uitgevoerd. Met een Boeing 787-9 vertrok vlucht VS698 van Londen Heathrow naar New York JFK.

Vracht

De vracht bestond uit 12.490 kilogram farmaceutische en medische benodigdheden. Aan boord waren twee piloten en één cabinemedewerker. Het coronavirus heeft gezorgd voor een flinke daling van het aantal vluchten, maar de vraag naar vrachtvervoer blijft groot.

Vluchten

Het is de eerste keer dat de maatschappij alleen met vracht vliegt en zonder passagiers. Normaliter vervoert de maatschappij elk jaar meer dan 200.000 ton aan vracht op de passagiersvluchten. De cargovluchten tussen New York en Londen worden alleen nog deze week uitgevoerd. Daarna verwacht de maatschappij in ieder geval het huidige vrachtaanbod naar bestemmingen tussen de VS en het Midden-Oosten voort te zetten.

Trots

“Het kijken naar Virgin Atlantic’s inaugurele charter voor alleen vracht, welke gisteren op Heathrow van start ging, zorgde voor een enorm gevoel van trots op de enorme inspanningen van ons cargoteam”, zegt Dominic Kennedy, Managing Director van Virgin Atlantic Cargo. “De vlucht laten plaatsvinden in zo’n kort tijdsbestek, bevestigt in zulke moeilijke tijden dat we een van de beste teams ter wereld hebben die supply chains over de hele wereld ondersteunen.”

©Virgin Atlantic

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button