AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCoronavirusEditors choiceGroningen AirportNL nieuwsTwente Airport

Groningen en Twente bieden parkeerplekken voor vliegtuigen aan

De luchthavens van Groningen en Twente zullen binnenkort vermoedelijk worden gebruikt als opslagplaats voor ongebruikte vliegtuigen. Beide luchthavens hebben bekendgemaakt dat luchtvaartmaatschappijen uit binnen- en buitenland hebben geïnformeerd naar de mogelijkheid om vliegtuigen op te slaan op de luchthavens.

Vol

Nu het overgrote deel van alle vliegtuigen aan de grond blijft zijn veel luchtvaartmaatschappijen op zoek naar ruimte om hun vliegtuigen te stallen. Veel hub luchthavens kunnen kunnen de grote hoeveelheid toestellen die plots geparkeerd moeten worden niet aan.

Capaciteit

Op de luchthaven van Groningen is ruimte voor twee widebody vliegtuigen en enkele narrowbody toestellen. In Twente is ruimte voor zeven widebody toestellen en tien narrowbody toestellen.

Onderhoud

Mogelijk wordt er versneld een onderhoudscentrum opgezet op de luchthaven van Twente. De luchthaven was al langer van plan onderhoudsfaciliteiten te creëren en heeft vorig jaar samen met Airbus de mogelijkheden hiervoor onderzocht. Door het onderhoudscentrum versneld te openen kunnen de geparkeerde vliegtuigen eenvoudig onderhouden worden.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close