fbpx
AirlinesCoronavirusEditors choiceGroningen AirportNL NieuwsTwente Airport

Groningen en Twente bieden parkeerplekken voor vliegtuigen aan

De luchthavens van Groningen en Twente zullen binnenkort vermoedelijk worden gebruikt als opslagplaats voor ongebruikte vliegtuigen. Beide luchthavens hebben bekendgemaakt dat luchtvaartmaatschappijen uit binnen- en buitenland hebben geĆÆnformeerd naar de mogelijkheid om vliegtuigen op te slaan op de luchthavens.

Vol

Nu het overgrote deel van alle vliegtuigen aan de grond blijft zijn veel luchtvaartmaatschappijen op zoek naar ruimte om hun vliegtuigen te stallen. Veel hub luchthavens kunnen kunnen de grote hoeveelheid toestellen die plots geparkeerd moeten worden niet aan.

Capaciteit

Op de luchthaven van Groningen is ruimte voor twee widebody vliegtuigen en enkele narrowbody toestellen. In Twente is ruimte voor zeven widebody toestellen en tien narrowbody toestellen.

Onderhoud

Mogelijk wordt er versneld een onderhoudscentrum opgezet op de luchthaven van Twente. De luchthaven was al langer van plan onderhoudsfaciliteiten te creƫren en heeft vorig jaar samen met Airbus de mogelijkheden hiervoor onderzocht. Door het onderhoudscentrum versneld te openen kunnen de geparkeerde vliegtuigen eenvoudig onderhouden worden.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button