fbpx
AirlinesCoronavirusKLMNL Nieuws

VNC wil anderhalve meter afstand aan boord van vliegtuigen

De Vereniging Nederlands Cabinepersoneel wil dat maatschappijen niet meer met volle vliegtuigen vliegen om zo anderhalve meter afstand te kunnen creëren tussen passagiers en personeel.

Maatregel

De anderhalve meter afstand maatregel is bij verschillende maatschappijen al ingevoerd. Maatschappijen laten stoelen leeg om meer ruimte te creëren tussen reizigers om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Nederland

Nederlandse maatschappijen hanteren de regel nog niet. Momenteel worden er veel repatriëringsvluchten uitgevoerd waarbij vliegtuigen helemaal vol zitten. Op de enkele lijnvluchten die nog wel worden uitgevoerd wordt ook geen afstand gecreëerd tussen reizigers.

New York

De KLM voert nog één dagelijkse vlucht uit naar New York, waar veel corona infecties zijn. De VNC noemt het blootstellen van personeel aan het verhoogde corona risico op deze vluchten ‘niet uit te leggen’. De VNC roept de KLM op om per direct de vluchten naar New York te schrapen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button