AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersKLMNL nieuws

VNC wil anderhalve meter afstand aan boord van vliegtuigen

De Vereniging Nederlands Cabinepersoneel wil dat maatschappijen niet meer met volle vliegtuigen vliegen om zo anderhalve meter afstand te kunnen creëren tussen passagiers en personeel.

Maatregel

De anderhalve meter afstand maatregel is bij verschillende maatschappijen al ingevoerd. Maatschappijen laten stoelen leeg om meer ruimte te creëren tussen reizigers om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Nederland

Nederlandse maatschappijen hanteren de regel nog niet. Momenteel worden er veel repatriëringsvluchten uitgevoerd waarbij vliegtuigen helemaal vol zitten. Op de enkele lijnvluchten die nog wel worden uitgevoerd wordt ook geen afstand gecreëerd tussen reizigers.

New York

De KLM voert nog één dagelijkse vlucht uit naar New York, waar veel corona infecties zijn. De VNC noemt het blootstellen van personeel aan het verhoogde corona risico op deze vluchten ‘niet uit te leggen’. De VNC roept de KLM op om per direct de vluchten naar New York te schrapen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/