fbpx
AirlinesCoronavirusNaast het nieuws

Wereldwijd 7500 vliegtuigen aan de grond door corona

Wereldwijd staan er inmiddels 7500 vliegtuigen aan de grond door het coronavirus. Dat blijkt uit data van Cirium.

Geparkeerd

Gisteren werden er 900 extra vliegtuigen aan de grond gehouden, waardoor het totaal momenteel op 7500 uitkomt. Cirium baseert zich op data van vliegtuigen die minimaal zeven dagen aan de grond staan. De cijfers zijn exclusief een klein aantal vliegtuigen die weer in gebruik zijn genomen in China. Daarbij gaat het om iets minder dan honderd toestellen.

Een derde

Hiermee staat bijna een derde van de wereldwijde vloot geparkeerd, wat neer zou komen op 8800 passagiersvliegtuigen. Woensdag stond het aantal geparkeerde toestellen nog op zevenduizend en dinsdag op zesduizend. Op Schiphol staan er ook talloze vliegtuigen geparkeerd. De luchthaven geeft hier een inkijkje in hoe de situatie er nu uitziet.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button