CoronaCoronavirusEindhoven AirportIndustrieKLMLiefhebberNL nieuwsOpmerkelijkSchiphol AirportVliegvelden

Schiphol zet Aalsmeerbaan in voor parkeren vliegtuigen

Schiphol zal de Aalsmeerbaan (18L/36R) tijdelijk inzetten als parkeerplaats voor vliegtuigen. Dat schrijft minister van Nieuwenhuizen vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Aalsmeerbaan

In haar brief geeft de minister aan dat de betrokken partijen hebben besloten om de Aalsmeerbaan (18L/36R) vanaf zondagmiddag als parkeerruimte voor vliegtuigen te gebruiken. Naar schatting kan de start- en landingsbaan een parkeerplek bieden aan 25 vliegtuigen van verschillende groottes. Om schade aan de baan te beperken, wordt deze voorzien van rijplaten. De baan zal weer open gaan op het moment dat er meer ‘regulier vliegverkeer’ mogelijk is.

Zolang de crisis voortduurt heffen Nederlandse luchthavens, inclusief Schiphol, geen parkeergelden. Minister Bijleveld van Defensie heeft aangegeven dat ook het militaire deel van de luchthaven Eindhoven beschikbaar is voor het parkeren van vliegtuigen. Ook Defensie zal gedurende de crisis geen parkeergelden heffen.

Parkeren

Vanwege de coronacrisis houden veel maatschappijen, waaronder KLM en Transavia, hun vliegtuigen aan de grond. De vraag naar parkeerruimte levert daarom voor Schiphol een complexe puzzel op. Mocht het parkeerprobleem nog groter worden, dan bieden de vliegvelden van Groningen en Twente ook mogelijkheden. Deze vliegvelden boden eerder deze week parkeerruimte voor vliegtuigen aan.

Schiphol plaatste een video over de parkeerdrukte
© Schiphol

Lees hier ook onze eerdere artikelen over de parkeerkrapte op Schiphol:

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Sytse Sijbesma

Redacteur. Van jongs af aan gepassioneerd over ruimtevaart en commerciële, zakelijke en recreatieve luchtvaart. Studeert naast het schrijven voor Up in the Sky Fiscaal Recht en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close