AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieel

‘Virgin vraagt spoedig om honderden miljoenen staatssteun’

Virgin Atlantic zal de Britse overheid binnenkort om een bailout van honderden miljoenen ponden vragen, zo meldt de Financial Times.

Bailout

Volgens ingewijden van de Financial Times zal het Britse Virgin Atlantic de overheid om een pakket van leningen en garantstellingen met een waarde van honderden miljoenen ponden vragen. Virgin zou daarmee een van de eerste Britse maatschappijen zijn die om staatssteun vraagt. EasyJet en andere, regionale maatschappijen zouden deze stap ook overwegen.

Overheid

Eerder gaf de overheid van het VK al aan dat zij alleen als ‘last resort’ zou fungeren wat betreft dit soort staatssteunregelingen. Rishi Sunak, de Britse minister van Financiën, zei eerder deze week dat de overheid geen bailout voor de gehele luchtvaartindustrie in het land zal opstellen. De regering wil juist dat de sector zelf op zoek gaat naar andere financieringsmogelijkheden, en zal verzoeken om staatssteun individueel beoordelen. De Britse overheid is daarmee een stuk strenger dan sommige andere Europese regeringen, die hun nationale maatschappijen al aan het begin van de coronacrisis hulp aanboden.

Coronacrisis

Vanwege de wereldwijde uitbraak van het coronavirus verkeert de luchtvaartsector ook in Groot-Brittannië in financieel zwaar weer. Zo gaf London City Airport eerder deze week aan de deuren te sluiten tot eind april. Ook blijft sinds 24 maart het grootste deel van de vloot van easyJet aan de grond.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Sytse Sijbesma

Redacteur. Van jongs af aan gepassioneerd over ruimtevaart en commerciële, zakelijke en recreatieve luchtvaart. Studeert naast het schrijven voor Up in the Sky Fiscaal Recht en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close