Boeing 747CoronaCorona gevolgen maatschappijenCoronavirusVliegtuigtype & -bouwer

Boeing 747 ook bij Qantas vervroegd met pensioen

Qantas heeft haar Boeing 747’s dit weekend met pensioen gestuurd. De Australische maatschappij zou in eerste instantie tot in 2021 doorvliegen met het type, waarvan Qantas nog vijf exemplaren in de vloot had.

Verkoop

Door de uitbraak van het coronavirus voert Qantas nog maar enkele vluchten uit, wat de vermoedelijke aanleiding was voor het vervroegd afstoten van de laatste Boeing 747’s van de maatschappij. De toestellen zouden verkocht zijn aan General Electric, dit is echter nog niet bevestigd.

Santiago

De laatste commerciële vlucht met de Boeing 747 voerde de maatschappij uit van Santiago de Chile naar Sydney. Alhoewel het toestel nog wel staat ingepland op verschillende routes, zouden deze vluchten niet doorgaan.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close