fbpx
CoronavirusVliegtuigen

Boeing 747 ook bij Qantas vervroegd met pensioen

Qantas heeft haar Boeing 747’s dit weekend met pensioen gestuurd. De Australische maatschappij zou in eerste instantie tot in 2021 doorvliegen met het type, waarvan Qantas nog vijf exemplaren in de vloot had.

Verkoop

Door de uitbraak van het coronavirus voert Qantas nog maar enkele vluchten uit, wat de vermoedelijke aanleiding was voor het vervroegd afstoten van de laatste Boeing 747’s van de maatschappij. De toestellen zouden verkocht zijn aan General Electric, dit is echter nog niet bevestigd.

Santiago

De laatste commerciële vlucht met de Boeing 747 voerde de maatschappij uit van Santiago de Chile naar Sydney. Alhoewel het toestel nog wel staat ingepland op verschillende routes, zouden deze vluchten niet doorgaan.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button