Licht en luchtigNaast het nieuwsOpmerkelijkVideoVideo opmerkelijk

Het vergeten vliegtuig met vier motoren aan de staart | Video

In 1962 introduceerde de Engelse vliegtuigbouwer Vickers haar nieuwste toestel: de VC-10. Het toestel had vier, bij de staart gemonteerde, motoren en was bedoeld voor langeafstandsvluchten. Doordat de motoren achteraan het toestel hingen was het in de cabine van het vliegtuig, zeker voor in jaren ’60, bijzonder stil. De VC-10 vloog voor het laatst in 2013, toen de Britse luchtnacht het toestel met pensioen stuurde.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close