AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersOverig nieuws

EasyJet stopt voorlopig met vliegen

EasyJet houdt vanaf vandaag alle vliegtuigen aan de grond vanwege de reisbeperkingen die door landen zijn opgelegd als reactie op het coronavirus. De maatschappij kan nog geen datum noemen voor het herstarten van de commerciële vluchten.

Evalueren

“We zullen de situatie continu evalueren op basis van reisbeperkingen en de passagiersvraag, en zullen de markt updaten zodra we hier zich op hebben”, zegt easyJet. De afgelopen dagen voerde de maatschappij meer dan 650 repatriëringsvluchten uit waarmee meer dan 45.000 reizigers zijn thuisgebracht. Easyjet zegt te blijven samenwerken met overheden om op verzoek nog extra repatriëringsvluchten uit te voeren.

Balans

Ook zegt het bedrijf over een sterke balans te beschikken, met geen herfinanciering van schulden tot 2022. “We zijn in bespreking met liquiditeitsverschaffers die de kracht van onze balans en bedrijfsmodel erkennen”, zegt de maatschappij.

Vloot

Het aan de grond houden van de vloot scheelt aanzienlijk in de kosten. “We blijven elke actie ondernemen om kosten en niet-kritieke uitgaven van het bedrijf op elk niveau te verwijderen om de impact van het coronavirus te verminderen”, aldus easyJet.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close