fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuwsProfessional

Lufthansa bereikt akkoord over werktijdverkorting

Lufthansa heeft een akkoord bereikt met de meeste vakbonden over de werktijdverkorting van cabinepersoneel en grondpersoneel. Alleen met pilotenvakbond Vereinigung Cockpit is er nog geen overeenkomst bereikt.

Verkorting

De mate van de arbeidstijdverkorting wordt afhankelijk van het verlies van werk bepaald en kan oplopen tot honderd procent. Voor een deel van de medewerkers is de verminderde arbeidstijd al met terugwerkende kracht in maart 2020 ingegaan. De afspraken gelden voor ongeveer 27.000 van de 35.000 medewerkers van Lufthansa AG.

Ontslagen

“Met korter werken willen we de banen van onze medewerkers veilig stellen in deze moeilijke en ongebruikelijke tijden. Ons doel blijft om ontslagen te voorkomen. Het akkoord over de werktijdverkorting is hiervoor essentieel”, aldus Michael Niggemann, chief officer corporate human resources en juridische zaken bij Lufthansa.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button