fbpx
AirlinesFrequente reizigersLiefhebberNieuwsProfessional

Qantas bereikt akkoord met piloten over Project Sunrise

Qantas heeft een akkoord bereikt met piloten over de voorwaarden voor Project Sunrise. Met het project wil de maatschappij in 2022 of 2023 non-stop vluchten starten tussen Sydney en Londen en Sydney en New York.

Uitstel

De maatschappij wil gebruik maken van A350-1000’s en had een voorlopige order voor twaalf van deze types geplaatst bij Airbus. De deadline voor Qantas om definitief te beslissen over deze bestelling was eind maart, maar vanwege het coronavirus heeft de maatschappij uitstel gekregen voor de keuze. “Zodra de coronaperiode voorbij is, zullen we ons weer volledig focussen op Project Sunrise en de A350-order”, aldus Dick Tobiano, chief pilot bij Qantas.

A350

De maatschappij koos na een uitgebreide evaluatie van de Boeing 777X en de A350 voor laatstgenoemde om in zetten voor Project Sunrise. Het gekozen toestel bevat een Rolls Royce Trent XWB motor. Airbus zal een extra brandstoftank toevoegen en het maximum vertrekgewicht verhogen, zodat het vliegtuig kan worden ingezet op de lange routes.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button