AirlinesFrequente reizigerLiefhebberNieuwsProfessional

Qantas bereikt akkoord met piloten over Project Sunrise

Qantas heeft een akkoord bereikt met piloten over de voorwaarden voor Project Sunrise. Met het project wil de maatschappij in 2022 of 2023 non-stop vluchten starten tussen Sydney en Londen en Sydney en New York.

Uitstel

De maatschappij wil gebruik maken van A350-1000’s en had een voorlopige order voor twaalf van deze types geplaatst bij Airbus. De deadline voor Qantas om definitief te beslissen over deze bestelling was eind maart, maar vanwege het coronavirus heeft de maatschappij uitstel gekregen voor de keuze. “Zodra de coronaperiode voorbij is, zullen we ons weer volledig focussen op Project Sunrise en de A350-order”, aldus Dick Tobiano, chief pilot bij Qantas.

A350

De maatschappij koos na een uitgebreide evaluatie van de Boeing 777X en de A350 voor laatstgenoemde om in zetten voor Project Sunrise. Het gekozen toestel bevat een Rolls Royce Trent XWB motor. Airbus zal een extra brandstoftank toevoegen en het maximum vertrekgewicht verhogen, zodat het vliegtuig kan worden ingezet op de lange routes.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close