fbpx
AirlinesCargoCoronavirus

Qatar Airways hervat vrachtvluchten naar China

Qatar Airways hervat enkele routes naar China, maar dan zonder passagiers en met alleen vracht. De vracht zal in het ruim van passagierstoestellen worden geladen.

Vraag

De maatschappij heeft besloten meer vracht te vervoeren naar China omdat de vraag toeneemt. Het gaat om zes bestemmingen, waar normaliter passagiers (en vracht) naar toe zou worden gevlogen: Peking, Shanghai, Chengdu, Hangzhou, Guangzhou en Chongqing.

Cargo

“We zijn verheugd om de belly-hold cargo naar China te hervatten, waar het coronavirus aanzienlijk beperkt is en de industriële productie in het hele land aan het herstellen is”, zegt Akbar Al Baker, CEO van Qatar Airways. “De extra beschikbare capaciteit in China zal hierdoor aanzienlijk verbeteren, waardoor we aan de stijgende vraag naar import en export kunnen voldoen, inclusief de dringende zendingen van essentiële goederen en verse producten.”

Vluchten

De vrachtvluchten met passagiersvliegtuigen zullen worden uitgevoerd op basis van turnaround, uitgaande van de eerder toegewezen vluchtnummers voor passagiersvluchten. Tot nu toe vloog de maatschappij met vier vrachttoestellen naar China. Met de extra vluchten komt er een capaciteit bij van zeshonderd ton, waardoor het aantal tonnage dat vervoerd kan worden op dertienhonderd uitkomt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button