fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuws

‘Qatar Airways: we kunnen snel zonder geld komen te zitten’

Qatar Airways blijft voorlopig doorvliegen, maar waarschuwt dat de maatschappij snel zonder geld kan komen te zitten. Dat zegt Akbar Al Baker, CEO van Qatar, tegen persbureau Reuters.

Cash

Al Baker zegt dat er genoeg cash is om door een korte periode heen te gaan, maar mogelijk moet er steun worden gevraagd aan de eigenaar: de regering van Qatar. Wereldwijd voert de maatschappij nog dagelijks 150 vluchten uit naar meer dan zeventig steden. De vluchten die nu nog worden uitgevoerd zijn vooral repatriëringsvluchten.

Australië

Afgelopen week maakte de maatschappij bekend de vluchten naar Australië uit te breiden. Er zijn 48.000 extra stoelen beschikbaar gekomen om gestrande passagiers naar huis te brengen. Er wordt nu één dagelijkse service tussen Brisbane en Doha uitgevoerd met een B777-300ER. Twee keer per dag wordt er vanaf de thuisbasis gevlogen naar Perth met een A380 en B777-300ER. Ook Melbourne wordt twee keer per dag aangevlogen, met een A350-1000 en een Boeing 777-300ER. Drie keer per dag vliegt de maatschappij naar Sydney, ook met een A350-1000 en een B777-300ER.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button