fbpx
CoronavirusFinancieelNaast het nieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Schiphol verwacht dit jaar 26 procent minder passagiers

Schiphol verwacht dat het aantal passagiers dit jaar 26 procent minder zal zijn dan in 2019. Daarbij zou het verlies in omzet ongeveer 0,4 miljard euro bedragen.

Scenario

Dit gaat om een potentieel scenario, dat uitgaat van een brede impact door het coronavirus waarbij een geleidelijk herstel van het verkeer niet voor juni begint, in combinatie met een economische recessie. Dat maakt de luchthaven bekend tijdens het intrekken van de vooruitzichten en financiële doelstellingen.

Verwachting

In februari publiceerde Royal Schiphol Group een verwachting voor het nettoresultaat en voor de passagiersgroei. Voor de corona-uitbraak verwachtte de Schiphol een beperkte groei van het aantal passagiers en zonder onvoorziene omstandigheden een stabiel nettoresultaat vergelijkbaar met 2019.

Kleiner

Om de impact van de verkeersdaling en het dalende omzetverlies te beperken, heeft de luchthaven al verschillende maatregelen genomen. Zo is de luchthaven verder gegaan in een fors kleinere operatie en richt Schiphol zich momenteel alleen nog op de kernactiviteiten. In de praktijk betekent dit dat de luchthaven open blijft met een sterk verminderde capaciteit voor passagiersvluchten. Verder is de luchthaven nog open voor repatriëring van Nederlandse inwoners, vrachtvervoer, hulpdiensten en ander vliegverkeer.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button