fbpx
CoronavirusEditors choiceFinancieelFrequente reizigersNaast het nieuws

Tweede Kamer: maatschappijen mogen coronavoucher geven

Vliegtuigmaatschappijen mogen tijdelijk compenseren met een coronavoucher. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat in een Kamerbrief.

Annulering

Normaal gesproken hebben passagiers bij vluchtannulering recht op een alternatieve vlucht of op restitutie van het betaalde ticket en moet dat geld binnen zeven dagen worden teruggestort. “Maar vanwege de uitbraak van het coronavirus en de gevolgen daarvan op de luchtvaart (zoals vliegverboden), zijn luchtvaartmaatschappijen momenteel in zeer beperkte mate in staat om alternatieve vluchten aan te bieden”, schrijft Van Nieuwenhuizen.

Liquide

Verder zegt de minister dat maatschappijen onvoldoende liquide middelen hebben om op korte termijn alle tickets terug te betalen. “Het gaat om honderdduizenden terug te betalen tickets, terwijl het aantal nieuwe boekingen drastisch is gedaald”, zegt de minister. Het kabinet vindt het tijdelijk gebruik van vouchers een acceptabel alternatief, omdat een passagier het recht behoudt op terugbetaling van het ticket en omdat er wordt voorkomen dat luchtvaartmaatschappijen in nog grotere financiële nood komen.

Voucher

Wel zijn er een aantal voorwaarden voor de coronavoucher: de vouchers mogen maximaal twaalf maanden geldig zijn. Nadat de voucher verlopen is, moet alsnog het geld worden terugbetaald. Indien de waardebon niet is gebruikt, dan moet de maatschappij het initiatief nemen om tot uitbetaling over te gaan.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button