fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuwsProfessional

Aantal passagiers voor het eerst in zeven jaar gedaald in februari

Het aantal passagiers in de Nederlandse luchtvaart is in februari 2020 voor het eerst in zeven jaar gedaald ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Azië

In januari eerder steeg het aantal passagiers nog met 1,8 procent. In februari waren er 1,3 procent minder passagiers die via Nederlandse luchthavens reisden. Het aantal reizigers dat van en naar Azië vloog, daalde in februari met bijna negentien procent. De slechtere cijfers zijn vooral te wijten aan het coronavirus.

Passagiers

Het aantal passagiers van en naar China en Hongkong daalde flink. In februari 2019 vlogen er 89,4 duizend passagiers tussen Nederland en China; in februari nog maar 19,7 duizend: een daling van 78 procent. Het aantal reizigers van en naar Hongkong nam af met 31,3 duizend passagiers, ofwel 42 procent. Het passagiersaantal voor Singapore en Zuid-Korea nam af met respectievelijk 3,5 en 2,5 procent.

Vluchten

Er werden in februari 122 passagiersvluchten uitgevoerd tussen Nederland en China. Dat is een daling van 64 procent; in februari 2019 werden er nog 341 vluchten tussen Nederland en China uitgevoerd. Het aantal passagiersvluchten van en naar Hongkong daalde met 2,7 procent. Het aantal vrachtvluchten op China nam wel toe: met zeven procent steeg het aantal van 189 naar 202.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button