fbpx
CoronavirusFinancieelNaast het nieuwsProfessional

British Airways verlengt doorlopend krediet

British Airways heeft de doorlopende kredietfaciliteit verlengd met één jaar tot 23 juni 2021. Het beschikbare bedrag is 1,38 miljard dollar, wat mogelijk nodig is vanwege de coronacrisis.

Krediet

Moederbedrijf IAG heeft hierdoor de beschikking over financieringsfaciliteiten voor vliegtuigen ter waarde van 2,1 miljard euro. Het bedrijf heeft tot nu toe nog geen gebruik gemaakt van deze faciliteiten.

Liquiditeit

IAG zegt nog steeds over een sterke liquiditeit te beschikken van in totaal 7,2 miljard euro aan bijvoorbeeld cash en deposito’s. De nog niet opgenomen kredieten bedragen in totaal 9,3 miljard euro. “Daarnaast onderzoekt de Groep een aantal mogelijkheden om haar cashflow en liquiditeit verder te verbeteren”, aldus het bedrijf.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button