fbpx
CoronavirusVliegvelden

Brussels South Charleroi verwacht in mei weer op gang te komen

Brussels South Charleroi Airport verwacht op zondag 3 mei de activiteiten gedeeltelijk te kunnen hervatten. Sinds vorige week zit de luchthaven op slot: alle toegang tot de infrastructuur voor passagiers en luchtvaartmaatschappijen is afgesloten.

Verwachting

Op basis van de laatste aanbevelingen van de Nationale Veiligheidsraad van eind maart en naar aanleiding van de aangekondigde planning van luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op de luchthaven, verwacht Brussels South Charleroi op 3 mei gedeeltelijk weer te kunnen starten. De precieze datum zal later officieel worden bekendgemaakt.

Situatie

De luchthaven verloor meer dan negentig procent van de activiteiten vanwege corona. “Dit creëerde een moeilijke financiële situatie, waardoor de luchthaven het besluit nam om alle commerciële activiteiten op te schorten”, zegt South Charleroi. “Tot de bevestiging van de officiële datum voor de hervatting van de activiteiten zullen enkel de medische vluchten, officiële staatsvluchten en onderhoudsvluchten worden uitgevoerd.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button