fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Icelandair en Air Iceland Connect worden samengevoegd

De regionale IJslandse maatschappij Air Iceland Connect wordt bijna volledig geïntegreerd in Icelandair. Beide maatschappijen zijn onderdeel van de Icelandair Group.

Integratie

Alle functies omtrent sales, marketing, operaties, financiën, HR en IT zullen voortaan door Icelandair worden gedaan. Wel blijft de Air Operators Certificate (AOC) gescheiden en het personeel zal op papier in dienst blijven van Air Iceland Connect. De reden voor deze stap is niet bekend gemaakt. Mogelijk speelt het coronavirus een rol. Icelandair krijgt omgerekend 644.000 euro aan steun van de overheid.

Iceland Travel

Managing director Arni Gunnarsson vertrekt door de integratie naar Iceland Travel, ook een dochter van de Icelandair Group. “Terwijl ik Arni Gunnarsson bedank voor zijn waardevolle bijdrage in het opbouwen van regionale connectiviteit over de afgelopen vijftien jaar, verwelkom ik hem in zijn nieuwe rol binnen het bedrijf”, aldus Bogi Nils Bogason, CEO van Icelandair Group.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button