AirlinesIndustrieNieuwsProfessional

Icelandair en Air Iceland Connect worden samengevoegd

De regionale IJslandse maatschappij Air Iceland Connect wordt bijna volledig geïntegreerd in Icelandair. Beide maatschappijen zijn onderdeel van de Icelandair Group.

Integratie

Alle functies omtrent sales, marketing, operaties, financiën, HR en IT zullen voortaan door Icelandair worden gedaan. Wel blijft de Air Operators Certificate (AOC) gescheiden en het personeel zal op papier in dienst blijven van Air Iceland Connect. De reden voor deze stap is niet bekend gemaakt. Mogelijk speelt het coronavirus een rol. Icelandair krijgt omgerekend 644.000 euro aan steun van de overheid.

Iceland Travel

Managing director Arni Gunnarsson vertrekt door de integratie naar Iceland Travel, ook een dochter van de Icelandair Group. “Terwijl ik Arni Gunnarsson bedank voor zijn waardevolle bijdrage in het opbouwen van regionale connectiviteit over de afgelopen vijftien jaar, verwelkom ik hem in zijn nieuwe rol binnen het bedrijf”, aldus Bogi Nils Bogason, CEO van Icelandair Group.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button
Close
Close