fbpx
Editors choiceNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Minister: Schiphol kan veilig groeien naar 540.000 vliegbewegingen

Schiphol kan veilig groeien naar 540.000 vliegbewegingen. Dat zegt minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat, in een Kamerbrief. Zij heeft twee onderzoeken laten doen over het vraagstuk of Schiphol veilig kan groeien.

Onderzoek

Het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) heeft onderzocht of Schiphol qua vliegoperatie aantoonbaar veilig kan groeien. Op basis van dit onderzoek concludeert NLR dat Schiphol veilig kan groeien: “Vanwege de hoeveelheid maatregelen met een verwacht positief effect en de autonome veiligheidsverbetering die percentueel groter is dan verkeersgroei, kan gesteld worden dat Schiphol veilig kan groeien tot 540.000 vliegtuigbewegingen over de periode 2020 – 2024.”

Experts

Het rapport van NLR is extern beoordeeld door luchtvaartexperts dr. ir. J.M. Hoekstra en prof. dr. P.T.W. Hudson. Zij zijn zowel vooraf bij het bepalen van de methodiek als achteraf bij de resultaten gevraagd om hun reactie te geven en geven aan geen onjuistheden in de studie te zien.

Maatregelen

Ook heeft de minister laten onderzoeken of Schiphol voldoende maatregelen heeft geïmplementeerd naar aanleiding van de aanbevelingen uit een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) uit 2017. In dat rapport werd gesteld dat Schiphol pas veilig kan groeien als er maatregelen zouden worden genomen om de complexiteit te verminderen.

Aanbevelingen

Dat onderzoek werd uitgevoerd door de bureaus Kwink Groep en To70. De onderzoekers hebben daarbij een methodiek gebruikt die is ontwikkeld door NLR. “In het algemeen laat de evaluatie zien dat het leeuwendeel van de aanbevelingen is opgevolgd of naar verwachting in de komende tijd opgevolgd gaat worden. De onderzoekers concluderen dat het belangrijke signaal van de OVV bij alle geadresseerden is aangekomen en dat dit heeft geleid tot een intensivering van inspanningen en het treffen van additionele maatregelen”, aldus de minister.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button