Editors choiceNieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Minister: Schiphol kan veilig groeien naar 540.000 vliegbewegingen

Schiphol kan veilig groeien naar 540.000 vliegbewegingen. Dat zegt minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat, in een Kamerbrief. Zij heeft twee onderzoeken laten doen over het vraagstuk of Schiphol veilig kan groeien.

Onderzoek

Het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) heeft onderzocht of Schiphol qua vliegoperatie aantoonbaar veilig kan groeien. Op basis van dit onderzoek concludeert NLR dat Schiphol veilig kan groeien: “Vanwege de hoeveelheid maatregelen met een verwacht positief effect en de autonome veiligheidsverbetering die percentueel groter is dan verkeersgroei, kan gesteld worden dat Schiphol veilig kan groeien tot 540.000 vliegtuigbewegingen over de periode 2020 – 2024.”

Experts

Het rapport van NLR is extern beoordeeld door luchtvaartexperts dr. ir. J.M. Hoekstra en prof. dr. P.T.W. Hudson. Zij zijn zowel vooraf bij het bepalen van de methodiek als achteraf bij de resultaten gevraagd om hun reactie te geven en geven aan geen onjuistheden in de studie te zien.

Maatregelen

Ook heeft de minister laten onderzoeken of Schiphol voldoende maatregelen heeft geïmplementeerd naar aanleiding van de aanbevelingen uit een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) uit 2017. In dat rapport werd gesteld dat Schiphol pas veilig kan groeien als er maatregelen zouden worden genomen om de complexiteit te verminderen.

Aanbevelingen

Dat onderzoek werd uitgevoerd door de bureaus Kwink Groep en To70. De onderzoekers hebben daarbij een methodiek gebruikt die is ontwikkeld door NLR. “In het algemeen laat de evaluatie zien dat het leeuwendeel van de aanbevelingen is opgevolgd of naar verwachting in de komende tijd opgevolgd gaat worden. De onderzoekers concluderen dat het belangrijke signaal van de OVV bij alle geadresseerden is aangekomen en dat dit heeft geleid tot een intensivering van inspanningen en het treffen van additionele maatregelen”, aldus de minister.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close